Volg ons op facebook Volg ons:

Sportmassage

Een mooie definitie van sportmassage is:
“Het toepassen van een aantal handgrepen op een ontbloot lichaamsdeel van een gezonde sporter, met als doel de lichamelijke conditie te verbeteren, te bestendigen en/of eventuele nadelige gevolgen van zijn/haar sportbeoefening weg te nemen.” Sportmassage wordt toegepast om vermoeidheidsverschijnselen, die het directe gevolg zijn van een lichamelijke inspanning, terug te dringen. Deze afvalstoffen die vermoeidheidsverschijnselen, pijn of kramp veroorzaken worden uit de spieren gemasseerd. De stofwisseling wordt hierdoor positief beïnvloed. Hierdoor herstelt men sneller en kan men weer sneller een bepaalde prestatie leveren. Sportmassage wordt ook gebruikt om spieren voor een sportprestatie te activeren, als onderdeel van een warming-up. Sportmassage vervangt de warming-up niet! Een ander effect, bij vrijwel iedere vorm van massage is psychische en lichamelijke ontspanning. Naast het ontspannen gevoel dat dit geeft zal ook dit effect het lichaam sneller laten herstellen. Sport en verrichtingen in het dagelijks leven hebben vaak dezelfde invloed op ons lichaam, daarom is (sport)massage ook voor niet sporters erg zinvol.

sportmassage 

Een sportmasseur voert een massage uit op een gezond lichaam. De massage heeft als doel de gezondheid te bevorderen. Er mag geen massage worden uitgevoerd wanneer er afwijkingen of aandoeningen geconstateerd worden. De indicatie om te mogen masseren is afhankelijk van de eventuele aanwezige contra-indicaties. Contra-indicaties wil zeggen: “Er zijn omstandigheden waardoor de massage niet mag plaatsvinden". Soms kan een massage worden aangepast, rekening houdend met de omstandigheden. Aantal voorbeelden waarbij geen massage kan en mag plaatsvinden: * Koorts, griep* Ontstekingen* Algemene infectieziekten* Steenpuisten* Vaataandoeningen(trombose, arteriosclerose)* Extreme vermoeidheid of uitputting.

Ook voor sportmassage in Deventer e.o. bent u bij Massage Centrum Deventer op het juiste adres. De sportmassage wordt uitgevoerd door een NGS (Nederlands Genootschap voor Sportmassage) gediplomeerd sportmasseuse.

Tarieven
30 minuten € 36,-
45 minuten € 46,-
60 minuten € 56,-

 

© 2024 Massage Centrum Deventer | Website by Clickdreams | sitemap